044-7447900 laukaa@hevosklinikka.fi
Eläinlääkäri on parhaiten tavoitettavissa puhelimitse arkisin klo 8-9

Hevosklinikka

Henkilöstö

Tiina Eskonen

Eläinlääkäri

Laukaan Lankamaalla, tunnettujen ralliteiden varrella kasvoi Tiina Eskonen maatilan tyttärenä. Kotona oli myös hevosia, joten raviurheilu ja kasvatustoiminta tuli jo pienestä luonnolliseksi osaksi elämää.

Yläasteikäisenä hän pääsi Olli Kaukon ja Antero Tupamäen luotsaamalle Laukaan Hevosklinikalle suorittamaan Työelämään Tutustumis – jaksoaan ja silloin iskostui lopullinen varmuus tulevan uravalinnan suhteen.

Tiina on valmistunut eläinlääkäriksi Helsingissä vuonna 2000, sekä Hevossairauksiin hän erikoistui vuonna 2008.

Vankan yleislääkäriosaamisen lisäksi kiinnostuksen kohteisiin lukeutuu ontumat ja kirurgia, mm; niveltähystykset, pikkuvarsojen jalka-asentojen korjaukset sekä sisätaudit. Tiina on vastannut myös Laukaan alueen siittolaeläinlääkärin toimista.

Nyt erinäisiä vuosia myöhemmin on Tiina Eskosella yhä lähellä sydäntä sekä raviurheilu että kasvatustoiminta, mutta myös luja tunneside tänä päivänä yritykseensä Hevosklinikka Laukaaseen.

Annina kokkonen

Eläinlääkäri

Annina valmistui eläinlääkäriksi Münchenin yliopistosta, jonka jälkeen hän työskenteli eri hevosklinikoilla Saksassa 11 vuoden ajan.

Tammikuusta 2016 saakka Laukaassa eläinlääkärinä työskennellyt Annina on suorittanut Saksassa IVCA eläinkiropraktikon tutkinnon ja tarjoaa näin ollen klinikallamme myös kiropraktista hoitoa.
Ortopedistä osaamistaan hän on syventänyt kansainvälisen ISELP (International Society of Equine Locomotor Pathology) järjestön järjestämissä koulutustilaisuuksissa.
Ortopedian lisäksi Annina on kiinnostunut muiden hevossairauksien ohella etenkin hevosten silmäsairauksista.

Anninan vapaa-aikaan kuuluu mm. sileäkarvainen noutajaneiti Kukka sekä pienimuotoinen kasvatustoiminta Hannover hevosillaan.

Olli kauko

Eläinlääkäri, Kirurgi

Olli on tehnyt upeaa uraa Laukaassa arvostettuna kirurgina ja ortopedinä jo 32 vuoden ajan eli klinikan ensihetkistä saakka. Kirurgina hänen vahvuuksiinsa kuuluu moniosaaminen – hän on niitä harvoja, joilta onnistuvat sekä niveltähystykset sekä muu luukirurgia, erilaiset kurkkuoperaatiot, hampaan poistot, pehmytosakirurgia (kasvainpoistot, munasarjaoperaatiot) ja paljon muuta.

Hän on pidetty eläinlääkäri niin ratsu- kuin ravihevospiireissäkin, hyvä huumorintaju ja poikamainen pilke silmäkulmassa on tullut tutuksi useille vakiasiakkailleen vuosien saatossa, monet muistavat hänen aiemmin olleen myös kilpailueläinlääkärinä Killerillä.

Ollin tapaat klinikallamme varmimmin maanantaisin ja tiistaisin, vapaa-aikanaan hänet puolestaan löytää luultavimmin hiihtämästä, Minni-koiran kanssa lenkkeilemästä tai veneilemästä.

Johanna Sokka

Eläinlääkäri

Johanna työskentelee satunnaisesti Kuopiossa sekä Laukaassa, klinikalla ja myös tallikäynneillä. Kuopiosta lähtöisin oleva Johanna on valmistunut eläinlääkäriksi v. 2011.

Johanna asustaa nykyisin Lapualla ja työskentelee siellä myös Eläinklinikka Takalalla.
Hänellä on aiempaa kokemusta hevosten lisäksi myös muista eläimistä työskenneltyään kunnaneläinlääkärinä sekä myös Fei-oikeudet toimia kilpailueläinlääkärinä.

Hevoset sekä erityisesti kenttäratsastus on hänen sydäntään lähellä myös vapaa-ajalla .

Krisse Koikkalainen

Eläinlääkäri

Krisse valmistui eläinlääkäriksi 2009 Helsingin Yliopistosta. Valmistumisen jälkeen Krisse on suorittanut internship-vuoden Helsingin Yliopistossa sekä työskennellyt eri hevosklinikoilla ja kunnaneläinlääkärinä ympäri Suomea.

Hevossairauksien erikoiseläinlääkintutkinnon Krisse sai päätökseen vuonna 2014.

Krissen erityisiä kiinnostuksen kohteita hevospraktiikassa ovat ortopedia ja ennaltaehkäisevä terveydenhuolto.

Vapaa-aika kuluu bernhardinkoiraharrastuksen ja hevosten parissa.

Krisse työskentelee pääasiassa Kuopion klinikallamme.

Susanna mäki

Eläinlääkäri

Susanna on opiskellut Virossa Tartossa ja valmistunut eläinlääkäriksi vuonna 2015. Opiskeluaikana Susanna oli harjoitteluissa hevosklinikoilla Saksassa, Tanskassa ja Ruotsissa sekä kotimaisilla klinikoilla.

Valmistumisen jälkeen Susanna on työskennellyt kunnaneläinlääkärin sijaisena ympäri Suomea, kesäisin enimmäkseen Jyväskylän alueella. Vuonna 2017 Susanna suoritti vuoden mittaisen kirurgian ja sisätautien internshipin Helsingin Yliopistollisessa hevossairaalassa.

Parhaillaan Susanna suorittaa hevossairauksien erikoiseläinlääkärin tutkintoa.

Ennen eläinlääkärin opintoja Susanna on valmistunut bioanalyytikoksi ja työskennellyt muun muassa eläinlaboratorio Vetlabissa. Työssään Susannaa kiinnostaa niin sisätaudit kuin ortopediakin, erityisesti hammashuollot ja akuutit sairastapaukset ovat sydäntä lähellä. Susanna pyrkii kouluttautumaan aktiivisesti sekä kotimaassa että ulkomailla. Susannalla on myös FEI treating vet –oikeudet.

Vapaa-ajallaan Susanna yrittää kouluttaa vilkkaasta Gusti-cockeristaan toimivaa metsästysspanielia. Gustin saattaa tavata ainakin tallikäyntien yhteydessä.